Novinarski kutak | Posao u SAOP-u Slovenščina  |  Srpski  |  English    

3. rođendan SAOP-a

Tvrtka SAOP d.o.o. vodeća je slovenska tvrtka sa skoro tridesetogodišnjim iskustvom u razvoju i prodaji poslovno-informacijskih rješenja, poslovnih programa za poduzetnike, obrtnike, mala, srednja i velika poduzeća te za proračunske korisnike. Otvaranjem poduzeća prije tri godine, SAOP je i formalno došao na hrvatsko tržište premda je na tržištu već bio prisutan kroz poslovne partnere i partnerska rješenja. U kratkom roku, započela je lokalizacija za hrvatsko tržište kompletnog portfelja programskih rješenja (miniMAX te iCenter), angažiran je tim stručnjaka iz područja računovodstva, prava, poreznog savjetovanja i poduzetništva te su zaposleni stručnjaci za podršku korisnicima.
Do danas, SAOP je skupio dosta referenci iz različitih segmenata malog i srednjeg poduzetništva, ponajviše iz sektora trgovine, uslužnih djelatnosti te računovodstvenih servisa. Među najvećim korisnicima SAOP rješenja nalaze se AD Plastik, Tommy, Pittarosso, DON DON, Jadro, Batis, LAMA te brojni drugi. Dodatnim ulaganjem i prilagodbom svojih rješenja za sektor turizma te neprofitnih organizacija, SAOP se učvrstio na hrvatskom tržištu kao pouzdan i fleksibilan partner.
Ranko Potkonjak, direktor SAOP-a u Hrvatskoj ističe: „Vizija SAOP-a je bezpapirno poslovanje, stoga kontinuiranim ulaganjem u novu tehnologiju i ljude pratimo trendove elektroničkog poslovanja te pružamo našim korisnicima modernu platformu na osnovu koje će olakšati vođenje svoga poslovanje te unaprijediti poslovne rezultate“.

SAOP d.o.o. je u 2014. godini ostvario 28% rast u poslovnim prihodima pri čemu je većina dobiti reinvestirana u daljnji razvoj i poboljšanje funkcionalnosti programskih rješenja. Dvije velike implementacije ERP-a iCenter u segmentima maloprodaje obuće i turizma donijele su nove reference i bogato iskustvo u implementaciji i integraciji sa vanjskim sustavima.
Pored toga, SAOP je krajem godine ponudio korisnicima iz sektora turizma zaokruženo rješenje koje uključuje obračun PDV-a prema posebnom postupku oporezivanja turističke marže, što će korisnicima donijeti puno veću fleksibilnost u kreiranju turističkih ponuda, pravilniji obračun poreza te u konačnici i uštedu u poslovanju.
SAOP ima oko 6,500 korisnika u regiji od toga stotinjak u Hrvatskoj. I u 2015. godini planiramo rasti i širiti poslovanje, povećavati bazu korisnika te pojačati korisničku podršku zapošljavanjem novih stručnjaka.