Novinarski kutak | Posao u SAOP-u Slovenščina  |  Srpski  |  English    

SAOP poduzećima iz Hrvatske pomaže pri ulasku u EU

SAOP poduzećima iz Hrvatske pomaže pri ulasku u EU
SAOP poduzećima iz Hrvatske već omogućava poslovanje u skladu s trenutnim nacionalnim i europskim zakonodavstvom, tako da prilikom ulaska Hrvatske u EU neće morati mijenjati ili nadograđivati poslovni informacijski sustav.

ŠEMPETER PRI GORICI, ZAGREB, 05. studeni 2012 – Poduzeće SAOP, vodeći proizvođač poslovnih programa za poduzeća i javne ustanove, je sa otvaranjem tvrtke kćeri poduzeća SAOP d.o.o sa sjedištem u Zagrebu napravilo novi korak u širenju na nova tržišta. SAOP će na Hrvatskom tržištu poslovnih rješenja prvo ponuditi lokalizirano poslovno programsko rješenje iCenter za srednja i velika poduzeća.

Ta rješenja su već pripremljena za promjene koje hrvatskim poduzećima donose europski standardi. U nadolazećim mjesecima će SAOP na hrvatskom tržištu ponuditi cjelokupnu paletu poslovnih rješenja i usluga, uključujući i Internetsko (cloud) programsko rješenje miniMAX, za vođenje poslovanja manjih tvrtki, koji će biti dostupan na hrvatskom tržištu od 01.01.2013.

“SAOP će ulazom na hrvatsko tržište pratiti slovenske korisnike, koji poslovanje šire na regiju, te im omogućava jednostavan prijelaz na nove poslovne zahtjeve, koji će biti postaviti pred njihove tvrtke kćeri, kada Hrvatska bude priključena EU.,” izjavila je Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Poduzeće , na  drugoj strani, hrvatskim poduzećima omogućava uvođenje dobrih praksi poslovanja u Europskoj Uniji, tako da se već unaprijed jednostavno pripreme na poslovanje u novim uvjetima.

Poduzeće SAOP je u svojoj strategiji širenja na druga tržišta opredijelilo, da će na regionalnim tržištima uspostaviti jedinstvenu ponudu poslovnih programa i usluga, što, s točke gledanja centralizacije upravljanja i snižavanja troškova poslovanja, znači veliku prednost za regionalno usmjerena poduzeća.

“Od ulaska na srpsko tržište je prošla samo jedna godina , pa smo već ostvarili sve ciljeve koje smo si postavili pred daljnjim osvajanjem regije,” izjavila je Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. Tako su već lani u Srbiji ponudili oba segmenta poslovnih rješenja, miniMAX za manja poduzeća, te iCenter za srednje i velike tvrtke.

Povrh toga su za prodaju i uvođenje poslovnih rješenja, povezivanjem sa razvijenim poduzećima i gospodarskim subjektima, preko kojih šire svoju dobru poslovnu praksu na lokalna tržišta, uspostavili mrežu kvalitetnih poslovnih partnera.

“Prema planovima na hrvatskom tržištu smo već startali sa skupinom poslovnih programskih rješenja iCenter, koje već nekoliko godina uspješno koristi jedan od najvećih hrvatskih trgovačkih lanaca, a manjim tvrtkama ćemo omogućiti upravljanje poslovanjem, korištenjem Internet programskog rješenja miniMAX-a, već početkom nove poslovne godine.” izjavio je Toni Žužek, direktor SAOP d.o.o., Hrvatska.

Poduzeće je u Hrvatskoj uspostavilo marketinšku i prodajnu organizaciju i pridobilo prve poslovne partnere za formiranje nove kvalitetne poslovne mreže.

Glede na strategiju, u grupaciji SAOP žele preko prodaje na hrvatskom i srpskom tržištu do godine 2015 udvostručiti prihode od prodaje novih programskih licenci, te tako ostvariti najveći tržišni udio u segmentu poslovnih programskih rješenja na području regije bivše države.